2013-11-20

VÄLKOMMEN TILL SIDAN FÖR AKTUELLT !Ny säsong och nya möjligheter! - Ännu en fin sommar och höst har avverkats och vi minns ju givetvis den förra helt otroliga vintern!.


Marcus Holm med en fin aborre vintern 2008. Bilden har ett fint symbolvärde och är något av en "ikon" här numera.


20 november 2013:

Hej alla vänner av pimpelfisket!


Förra vintern blev ju helt otrolig och den höll ju nästan aldrig på att ta slut. Den bara fortsatte och fortsatte.
De sista isfiskena höll på en bra bit in i april och det var faktiskt så att många av oss vid det laget var trötta på kylan och väntade på våren.
Nog så kom våren till sist och sedan så fick vi en riktigt fin sommar på de flesta håll, något som verkligen var hett efterlängtat!

Nu så har hösten närmat sig sitt slut och vintern närmar sig efter 2 stora höststormar, en för södra och en för norra Sverige.
Nu återstår det att se hur det blir med hela men vi kan ju alltid hoppas på att kylan kommer och att isarna lägger sig.
Utgångsläget är knepigare inför denna säsongsstarten och mildluften har än så länge ett större övertag än för ett år sedan.
Vi kan nog ställa in oss på att få vänta längre på bärbara isar och man bör nog inte ha allt för stora förhoppningar före jul.

NYHETER INFÖR SÄSONGEN 2013-2014:

Isläget - Sjöinformation har åter öppnat och där får du den senaste informationen om isläget.
Den stora nyheten är att du nu ser vilka av sjöarna som är anlutna till iFiske.se vilket är en onlinetjänst för köp av fiskekort!
Men som vanligt så ber PF dig att lämna in aktuella uppgifter från den sjön du bor i närheten av eller har besökt nyligen. - Pimpelforum. tackar på förhand!

Pimpelforum Väderservice har genomgått en förändring igen där "spåkulan" nu är borta och detta har ersatts av "Vädret Express" istället.
Detta hittar du ihop som en ny modul tillsammans med "Isläget Express" på portalsidan. Med detta så provas en ny enklare men snabbare service.

För fjärde säsongen så ligger Pimpelforum på Facebook och fram tills nu så har Pimpelforum nu runt 370 "Gillanden" och det tackar man för!

Vi hoppas alla på att vi så snart som möjligt kan få komma ut på isarna men fram tills dess så får vi se över utrustningen så inget saknas när isen väl är här.
Ett bra sätt att göra detta är att besöka just fliken för Utrustning. Avsnitt 9, om de "smarta mobilerna" har på nytt uppdaterats!
Orsaken eller orsakerna är givetvis den snabba utvecklingen på detta området som sker hela tiden.

Det gäller det största kapitlet hittills i fliken Utrustning är om våra nya smarta mobiltelefoner som i princip öppnat en helt ny värld.
Genom dessa s.k. "smartphones" så har du nu internet och ett otal tjänster och möjligheter med ut på isarna, som att t.ex. köpa fiskekort online.
Genom sin inbyggda GPS, kamera samt alla insticksprogram så kan du göra saker och ting du aldrig kunnat drömma om för bara 20 år sedan.
Fotografera, filma, lägga in dina fångstdata i en interaktiv fiskelogg, ha koll på varandra ute på isen, hitta sin fiskeplats exakt på metern när...

Under samma flik, Utrustning 10, så har ett par länkar till appar bytts ut. Fisknyckeln och Sportfiske Pro har ersatt dessa!

Sidan för ISSÄKERHET har uppdaterats med det första nya avsnittet sedan 2003 faktiskt!
I detta kapitel så avhandlas de olika förutsättningarna för isläggning, från sjö till sjö i vårt avlånga land.

I Länkarkivet så har ett par icke fungerande länkar tagits bort och ersatts med en ny - Mormyska.se

Detta och en hel massa annat hittar du på Pimpelforum inför vintern...


Därmed så önskar Pimpelforum alla besökare en fin inledning av säsongen 2012 - 2013!Å' så till sist så var det det här med vintern och vädret...
Då har vi den springande punkten kvar: -Hur blir vintern 2013 - 2014?
Ja, denna frågan ställer vi som vanligt och förra året så talades detom att "Ryss-kylan" var på väg under inledningen av den säsongen.
Det stämde och det blev verkligen kallt. Men i år är det knepigare även om det talas om "brittisk kyla" (???) denna gången.
Men det som avses är att brittiska prognoser spår kyla som ska dra ned mot Brittiska öarna och sedan svänga in mot oss.
Detta trode innebära mest snö vilket inte är direkt vad vi pimpelfiskare vill ha så vi får väl se vad som händer...

Vår gamla kära "Sverige-karta", (Som f.ö. faktiskt fyller 10 år!) ligger kvar nedan och beskriver vinterns ankomst, baserat av SMHI på perioden mellan 1961 -1990.
(Den finner du alltså längst ned på denna sidan)
Sedan återstår det att se hur den stämmer överrens med verkligheten.
Väl mött för en ny säsong med Pimpelforum!

Webmaster - 20 november 2013.


VINTERNS PRELIMINÄRA ANKOMST I LANDET: