Vår utrustning under luppen - VI - Nu kommer ekolodet som en app!


2015-11-26            Klockan 00:00Deeper Fish Finder Sonar lär innebära en revolution på ekolodsfronten som många väntat på.Ovan den installerade appen men ännu saknas själva lodet som ska anslutas..


I fliken för Utrustning så har Pimpelforum kommit mycket långt och vi har avhandlat många saker för isfisket vid det här laget.
I det förra avsnittet så tog vi upp den viktiga kringutrustningen rent allmänt men i detta är vi åter tillbaka till de elektroniska "Hi - Tech prylarna.


Denna gången så tittar vi närmre på något som kanske innebär en revolution på ekolodsfronten, som undertecknad själv har funderat på allt sedan de "smarta telefonerna" dök upp: Nämligen ekolodet för telefonen! Nu är detta verklighet i och med Deep Fish Finder Sonar har lanserats.
Vad detta innebär försöker vi titta närmare på i avsnitt 12...
.


Av S.Johansson:


Det första ekolodet med en alldeles egen app för din "smarta telefon" är nu ett faktum!


Utvecklingen sker successivt men också språngvis och i detta fallet så är det onekligen ett stort kliv framåt i utvecklingen.
Ett alldeles nytt ekolod har sett dagens ljus där själva principen förvisso är den samma: En enhet scannar av vattenmassan under lodet och "ser" bottenstrukturen, mäter temperaturen men framför allt så ska den registrera förkomsten av fisk / fiskar.

Det som däremot är så gott som fullständigt nytt är presentationen som nu sker via en app i din mobiltelefon och tillverkaren har tänkt till rejält så lodet kan användas av såväl de som har iPhone eller av de som har Android. Därmed så finns det i princip inga begränsningar då dessa båda system totalt dominerar marknaden.


Meko Fishing säljer denna produkten som kan bli spännande att prova ute på isarna under vintern.

Ekolodet för mobilen är en ny pryl med utvecklingen i sin linda:

Ännu så har undertecknad inte haft någon möjlighet att köpa in denna pryl men den ser vettig ut då man antingen kan ha den mot en mobil eller en surfplatta. De fungerar då som själva skärmen och här kommer de större mobiltelefonerna verkligen till pass, som t.ex. iPhone 6 Plus. I boxen som följer med så finns anslutningskablage samt utrustning för att ansluta och ladda upp ekolodet via en stationär laddare mot 220 volt systemet eller via bilen / båtens 12 volt system och / eller ett extra batteripack som idag kan köpas till. Därmed så kan man snabbt ha en smidig tillgång till ett nätt ekolod för isfisket.


Ekolodet i dess förpackning.


All utrustning urplockad ur dess förpackning och innerhåller allt utom själva telefonen som fungerar som display för ekolodet.

Avslutningsvis...

Framtiden får utvisa hur denna produkt klarar sig i verkligheten. Främst så måste surfplattor och telefoner skyddas mot väta och kyla vilket framgår i avsnitt 9. Det äör av yttersta vikt att inte telefonen eller surfplattan skadas av dessa två faktorer som är så framträdande vid iskfiske..

Rescensioner av denna nya pryl lär komma inom ett eller ett par år....

Länk till MIEKO FISHING